IMG_9200
IMG_9186
previous arrow
next arrow

Malletband

Vanuit de wens om het orkest te begeleiden op straat is de malletband van muziekvereniging St. Cecilea ontstaan. Oorspronkelijk als drumband, maar de slagwerkgroep heeft een aardige metamorfose ondergaan in de afgelopen decennia. Waar vroeger vooral marsen werden gespeeld, is het arsenaal aan slagwerk momenteel veel uitgebreider.

De Malletband is een band dat veelzijdige muziek maakt met slagwerkinstrumenten. De melodische sectie van de Malletband wordt gevormd door gestemd slagwerk, dat bestaat uit: marimba’s, xylofoons, klokkenspellen en lyra’s. Deze sectie wordt aangevuld met alle vormen van ongestemd slagwerk, van beatring tot drumstel. Met het brede arsenaal aan instrumenten kan deze band op een eigentijdse manier alle stijlen van muziek vertolken.

De malletband bestaat momenteel uit 13 leden en staat onder leiding van Jelke Meijer.

De Malletband verzorgt regelmatig gevarieerde optredens en treedt met regelmaat naar buiten om bijv. serenades te brengen bij jubilea of andere bijzondere feestelijkheden. Ook is de malletband regelmatig bij evenementen in Westerbork aanwezig.

Samen met het orkest verzorgen ze marsoptredens. Zoals wandelvierdaagse, Sinterklaas intochten, palm Pasen, enz.

Op de tweede zaterdag in december is het jaarlijkse concert, waar het orkest en de malletband het gehele repertoire ten gehore brengen.

Onze repetities zijn vrij toegankelijk voor belangstellenden.
Kom gerust op proef meerepeteren. (dit graag in overleg).